lørdag 12. desember 2009

Skyminga ...

Jeg var nede i Lunden og jobba da jeg tok en titt ut av vinduet og fikk se sola skinne rødt på fjellene oppe i bygda. Det var så smått begynt å mørkne litt, og jeg tenkte med meg selv at dette, dette må jeg bare ha bilde av...

Desember ... kaldt ... skyming ... og vakkert. Den blå timen ...

Kristen trodde nok at det hadde tørna for meg da jeg spratt ut gjennom døra i hundre og annonserte at jeg måtte heimom en tur. Ble ikke mange eksponeringene før det ble for mørkt, og litt kornete ble det jo, men det ble nå ganske all right likevel.


Rhododendronknoppene står på bakken her med sukkerstrø på, og dråpene fra siste regnværsdag har frosset til is på bladene. Snø eller ikke snø, vinteren er definitivt over oss ...


* * * * * * * * * *
I'm the babe that sleeps through the blitz
I am a sudden and quite unexpected twist
I am your one true love who sleeps with someone else
I am your Nemesis
Baby I'm life sweet life itself

(David Gray: Nemesis)


2 kommentarer:

 1. Du finner tid til fotografering innimellom juleforberedelser og andre forberedelser.

  Fin steming i det første. Du har ballansert motivet bra, og fine farger. Du peker selv på støy. Joda, den er der, men jeg syns ikke den forstyrrer mye.

  Eneste reelle invending er flaggstanga eller hva det nå er nede i høyre hjørne. Den forstyrrer meg litt. Nesten så jeg er frista til å foreslå en aldri så liten kloning. Du er ikke journalist, så du har lov.

  Har ikke så mye å si om det siste, annet enn å fastslå at her har du fått mer smell i rimen enn i den serien jeg pirka på. Bedre lys, eller eksponering og bedre etterarbeid? Tipper en kombinasjon.

  SvarSlett
 2. Du har rett, Tim. Jeg er ikke journalist, så jeg kan klone vekk. ;-)

  Når det gjelder det andre bildet skal jeg komme med en liten innrømmelse om at jeg gjorde noe jeg svært sjelden gjør. Jeg brukte blits ettersom det i grunnen var litt mørkt for å ta bilde. (Det er tatt etter det første her...) Så kjørte jeg opp kontrasten litt i Lightroom i etterkant.

  SvarSlett