onsdag 30. desember 2009

Snø ...

Snø


Då eg vakna,
skein mitt rom
av den kvite
heilagdom

Blå var dagen.
Bjørki ute
risa rim på
himlens rute

Rjupa einast
kunde trø
i den kvite
skire snø!

(Olav H. Hauge: frå 'Under bergfallet', 1951)

Så er romjula her, og med julehøytida kom den hvite jula vi alle liksom drømmer om. Joda ... fint, rent, hvitt og unektelig lyst i mørketida. Men jeg er nå en gang ikke spesielt glad i snø og kulde, jeg da. Likevel kom inspirasjonen over meg et lite øyeblikk i dag (i går, egentlig...), og kledd for sju grader minus og med kameraet med meg tok jeg noen bilder av snø - og is.

Først litt søyleosp med snø på.

Så mitt lille, halvferdige dukkehjem... :-)

Istapper - nok en gang. Egentlig mer øving på å bruke manuell fokus enn jakt på det gode bildet. Har funnet ut at det er manuell fokusering som fungerer best på jukletapper.* * * * * * * * * *
Now I'm headed for the border
You see this song it ends right at the start

I swore when I was younger

No one would win my heart


(Thin Lizzy: A Song For While I'm Away)

3 kommentarer:

 1. Det første tror jeg faktisk ville fungert bedre i liggende format. Tror det henger sammen med at linjene brytes av snøen.

  Nummer to er vinneren hos meg, men i full størrelse ødelegges det langt på vei hos meg fordi jeg må scrolle.
  Bedømt fra thumben: Bra lys, og bra komp. Rett og slett et bra stemningsbilde.

  Det siste blir feil på meg. Jeg opplever istappene som et forstyrrende element, ikke som noe som bidrar positivt til bildet.

  SvarSlett
 2. Alltid trofaste Tim med sine lærerike kommentarer! :-)

  Det første bildet ... Kan jo ikke like godt felle treet heller, hehe. Eller ... hvordan har du tenkt, egentlig?

  Når det gjelder bilde nummer to... I Firefox på Mac kan jeg høyreklikke et bilde (jepp, høyreklikk går an i MacOS Snow Leopard...) som er for stort for nettleseren og velge "Vis bilde", og vips kan jeg se hele bildet uten scroll. Går vel an i Windoz også vil jeg tro? Ellers har du skjerm med for lav oppløsning. ;-)

  Når det gjelder juklene, så er de altså mer øving på manuell fokus enn på gode bilder. Ville vel egentlig vise at jeg ved å endre fokuspunkt fikk to helt forskjellige bilder selv om de er tatt fra nøyaktig samme sted.

  SvarSlett
 3. :-) Hva jeg tenkte? Ikke godt å si ;-)
  Tull til side, linjene brytes som sagt av snøen, så jeg får ikke noe særlig sug av de stående linjene. Går ut fra at det er noe sånt du har prøvd å skape.

  Derfor tenkte jeg at du kanskje ville fått mer ut av motivet med å legge kameraet (ikke trærne ;-) ) for å skape en sånn massiv tilsynelatende ugjennomtrengelig vegg av dem (om det ville fungere i dette tilfellet har jeg null peiling på).

  Det med vis bilde har jeg aldri tenkt over. Har sett det, men tenkt, "Se bilde? Javel, men det gjør jeg jo allerede". Idiotisk melding spør du meg.
  Ble forresten fryktelig skarpt i min nettleser når jeg prøvde. Men bildet holder fortsatt mål.

  Godt år Lill.

  SvarSlett