torsdag 15. april 2010

Fotoshoot med fotoklubben

I går da vi hadde møte i fotoklubben, så var makrofotografering tema. Så mitt ønske om et dedikert makroobjektiv ble ikke akkurat mindre etter i går - for å si det sånn. Min 18-200mm Tamron (som ble brukt i går) gjør definitivt ikke nytten selv om det står Macro på den aldri små mye (mye fjas ute og går sånn sett...), ikke de to andre objektivene mine heller.

Noen i klubben er flinke til å tenke alternativt, og i går var det Svein Nesbakk som overrasket oss med en kjølebag full av frossent honndalsvatn som vi laina opp og fotograferte. Et veldig interessant eksperiment! Det burde nok vært mer sollys i bakgrunnen, for å få mer spill i isen, men hvordan værgudene velger å møte oss har i alle fall ikke jeg noen makt over. ;-)

Her er i alle fall to av klumpebildene mine. :-)


* * * * * * * * * *
Words dismantled, hey and all the books unbound
Conversations, though we utter not a sound
I heard a rumor, I don't know if it's true
That you'd meet me when the flame turns blue

(David Gray: Flame Turns Blue)

1 kommentar:

 1. Her kommer pirken med ny kommentar ;-)

  Min 18-250 er kanskje et hakk kvassere enn din 18-200, men ikke så mye. Jeg jobba med mindre objekter enn deg, og fikk skarpere bilder.

  Tror kanskje det bor mer i filene dine. Selv brukte jeg rikelig med Clarity på hele bildet (samt litt ekstra enkelte plasser), pluss skarpa opp langt mer enn normalt.

  MEN, jeg lurer og på om du har mer å hente i form av kritisk fokus, og redusere bevegelsesuskarphet. Så et par tre spørsmål melder seg: Brukte du stativ? Hvor mye blenda du ned? Og finnes det muligheter for ytterligere fokushjelp med kameraet ditt? Når det gjelder det siste, tenker jeg splittprisme og forstørrelse av søkerbildet.

  Ellers så liker jeg kompen i det første svært godt. Bakgrunnen gir liv, samtidig som linjene peker mot hovedmotivet. Motivet står og fint ut fra bakgrunnen takket være tendensen til glorie rundt, og det ser ikke ut som en tilfeldighet :-)

  Værsågod skal du f*en meg ha ;-p

  SvarSlett