tirsdag 13. april 2010

Snøklokker

Mer snøklokker, og mer trening på manuell fokusering. :-)

Det er noe spesielt med disse tilsynelatende sarte, hvite blomstene som i grunnen ikke er så sarte likevel. De som først av alt trosser vinteren og sammen med hestehov og krokus er de første virkelige vårtegnene for meg.

Jeg blir alltid så glad når jeg ser de første snøklokkene. Som "vårbarn" elsker jeg nettopp våren mer enn noen annen årstid. Det er som diktet til Bjørnson: I den blir somren til. :-)


* * * * * * * * * *
I took shelter from a shower
And I stepped into your arms
On a rainy night in Soho
The wind was whistling all its charms

(The Pogues: A Rainy Night In Soho)

2 kommentarer:

 1. Dette er veldig krevende fotografering. Selv har jeg til gode å ta sånne bilder som jeg virkelig er fornøyd med :-(

  Det er for hardt lys i disse Lill. Du mangler detaljer i selve klokkene, fordi de er helt på grensa til å være utbrent.
  Dette kan du til en viss grad motvirke med en bedre eksponering. Enten ved bare prøve deg fram med litt negativ kompensasjon, eller (hvis du skal være litt mer nerdete) kan du spotmåle på ei klokke, og eksponere +1EV - +1,5EV. (Det siste forutsetter at klokka fyller omtrent hele måleområdet).

  Men bedre eksponering forandrer egentlig ikke på lyset som er for hardt, det motvirker bare tendensen til overeksponering.

  Jeg syns og at komposisjonen var mye bedre i det forrige snøklokkebildet du presenterte.

  Jeg føler meg veldig pirkete og negativ når jeg nå og nevner at jeg sliter med å finne fokuspunkt i alle tre bildene.

  Bruker du stativ? Det bør du nok. Spesielt hvis du er på treningsstadiet når det gjelder manuell fokusering.

  SvarSlett
 2. At det er alt for hardt lys, det er jeg helt enig i. Strengt tatt bør en nok ikke ta sånne bilder som dette i sollys i det hele tatt, og i går på formiddag da bildene ble tatt var det nettopp det.

  Lurte litt på det med spotmåling i og med at Øystein hadde vist meg litt grundig på forrige møte i fotoklubben - og stativ, men så fant jeg ut at jeg ikke gadd hente stativet. :-D

  Kanskje jeg skal slutte å legge ut øvebildene mine, hehe, men kritikken din kan kanskje på et vis også være en læringsøkt for flere enn meg? Så takk skal du f*en meg ha ... (Nå tulla jeg, syns det er veldig fint med dine kritiske kommentarer. :-) )

  SvarSlett