lørdag 3. oktober 2009

Diverse betraktninger ...

I vår, etter at fotoklubben hadde hatt sitt første kurs, så fikk min interesse for fotografering nok en gang et voldsomt oppsving. Interessen har alltid gått litt i bølger, men nå ble den virkelig vekket på nytt.

ALSÅKE

Og ... det er ikke sånn at man nødvendigvis alltid trenger dra milevis unna for å finne de rette motivene. Steingarden mellom oss og naboen er et eksempel på det. Den er denne våren og sommeren fotografert i alle tenkelige vinkler og utsnitt.

Ikke alltid at komposisjonen nødvendigvis blir perfekt, men noen motiver taler til meg på en spesiell måte likevel. Av en eller annen grunn har jeg blitt veldig glad i akkurat dette bildet, og jeg syns egentlig det ble ganske fint selv om nok kameraet mitt overdrev fargemetninga noe.


Staurskuret vårt er enda et eksempel på motiver i nærområdet. Er ikke alle i familen som er like imponerte over at jeg kan finne på å ta bilder av et værslitt, malingsfattig skur som dette, men jeg syns i grunnen det er et interessant motiv, jeg.


Gammel og sliten traktorhenger, nok et favorittbilde tatt en nydelig vårdag i mai.


Blomster er et yndet fotoobjekt for meg i tillegg til himmel, lys og skyer. Da revebjellene begynte å blomstre tok jeg ofte turer opp gjennom skogsvegen her på Alsaker for å ta bilder av dem. Sogn og Fjordanes blomst, vakker og giftig.


Etter en ev disse fotografere-revebjeller-turene mine satte jeg meg ned på velteplassen ova i garden her for å filosofere litt og kikke på skyene som drev forbi. Plutselig fant jeg et blått hjerte midt i skydekket. Som en flyktig forelskelse drev det fort forbi og ble borte, men jeg fikk det nå med meg før det var for sent. :-)


LANDEGODE OG RØNVIKFJELLET, BODØ

Noen steder er bare vakrere enn andre, og det aller første jeg ville da vi var kommet til Bodø i sommer var å ta bilder av midnattsola oppe på Rønvikfjellet. Å se midnattsola forsere Landegode slår alle andre utsikter jeg kan tenke meg.

Jeg var ikke helt fornøyd da vi dro hjemmefra siden det var en ganske så disig kveld, men det ga i grunnen bildene en ekstra snert og himmelen ekstra spenning ettersom solstrålene fulgte disen over himmelen.

I tillegg var det litt sent på sommeren til at sola viste hele veien over Landegode, den forsvant bak den høyeste toppen i ca 10 minutter før den igjen tittet frem på den andre siden.


Landegode igjen, en flott men kald julidag. Bildet er tatt fra nordsida da vi dro på vår obligatoriske tur til Mjelle.


MJELLE, BODØ

Æ lengta ofte utover te Mjelle, når vintern kommer krypan kald og kvit.
Førr stranda ligg så still oppunder fjellet, og anna folk tar sjelden turen dit.
Der kan æ gå og drøm mæ bort aleina, om tie som førr alltid e førrbi.
Der kan æ finn mæ rare skjell og steina; kver og en et støkke poesi.


Mjelle ... Dette folkens, er det vakreste stedet på jord! (Men som Terje Nilsen så poetisk sier videre i sangen sin om Mjelle: Du må ha vært der førr å kunn førrstå.)


KJERRINGØY, BODØ

Kjerringøy er noe for seg selv. Dette bildet er tatt fra vinduet inne i ene lagerhuset på Kjerringøy gamle handelssted.


Dette er fra Tårnvik på Kjerringøy, et maleriaktig bilde syns jeg. Og en virkelig nydelig plass ved Veis Ende.


ALSÅKE, IGJEN

Jeg er ikke spesielt glad i hester. Vel ser jeg at det kan være vakre dyr, men etter at jeg holdt på å få hovene til en sinna fjording i hodet som barn har jeg holdt en viss avstand til dem.

Så ... nærbilder av hester er nok ikke noe jeg kommer til å prioritere. Bedre med dem litt på avstand, og med en overskyet, halvdramatisk himmel bak.


HATTEFURA

Jeg og familien hadde en søndagstur for ikke lenge siden opp på Hattefura, en strabasiøs ferd for en revmatiker i glatte muckboots uten godt sålegrep på halvsleip, regntung bakke. Jeg har ikke vært der oppe på årevis, og så er der altså så tilgrodd av trær at de flotte panoramabildene jeg hadde sett for meg i fantasien slett ikke ble noe av. For egentlig er der utsikt fra langt innover Honndalsvatnet til langt utover Eidsfjorden. Og så ser man ikke skogen for bare trær, goddammitt. Ingen tur uten kamera og motorsag i sekken, kan det være en idé?

2 kommentarer:

  1. Hattefurturen din minner meg om en tur til barndoms trakter jeg dro med meg Marit på. I min barndom var jeg ofte på en topp som heter Sølvsberget, et av tre vulkanske fjell på Hadeland.
    Grunnen til at vi pleide å dra dit var utsikta. Fikk overtalt Marit til å være med opp dit med løfte om fantastisk utsikt. Vi så ikke en drit. Bare grantrær overalt :-)

    SvarSlett
  2. Heilt fantastiske bilder Lill !

    SvarSlett