lørdag 10. oktober 2009

Høst, og den første snøen...

Like mye som jeg elsker høsten, så hater jeg snøen! Hva vi skal med denne ekle, iskalde massen skjønner jeg bare ikke. Nuh vel, kommer gjør den jo uansett, så da er det like greit å møte styggedommen. :-)

Jeg, mitt Canon 500D, en Tamron 18-200mm og et polafilter har vært på fototur de to siste dagene. Må benytte sjansen når fineværet kommer...

Det første bildet er tatt på bakken her heime i går rundt klokka 13:00, opp mot Hjelle.


Etter at jeg endelig kom meg i bilen hadde jeg mitt første stopp i Skårhaugstranda, mot Eid. Dette var før jeg var åndsnærværende nok til å sette på polafilteret.


På en rasteplass, nesten ut på Stårheim. Nå med polafilteret på plass.
Høstfarger på blodlønn og bøk.Det var gårdagen ...
Så dagen i dag der jeg tok en snartur opp i Stigedalen for å ta bilder ved Storesetrevatnet. Og det var her jeg møtte på snøen... Is på vannet var det også klokka 11:30, så det må ha vært kaldt i natt.


Aller sist et panoramabilde av Storesetrevatnet, Stigedalen. Det er satt sammen i Adobe Photoshop CS4 av 8 bilder.

4 kommentarer:

 1. Takk. Nå ga du meg den insirasjonen jeg trengte for å komme meg opp til Villevatnet og rydde opp etter sommerens utskeielser. Vet jo at det er pent der oppe, men trengte å se det.

  Har litt ting liggende der, som bør hentes ned før snøen kommer for alvor.

  SvarSlett
 2. En liten oppfordring til andre gjester, spesielt til andre fotoklubbmedlemmer :-)

  Kommenter postene.
  Det er så uendelig mye mer inspirerende å legge ut bilder da. Lærerikt blir det og.

  SvarSlett
 3. Du kunne ikkje la vere å ta bort den stolpen midt i bildet på siste fotoet also:)
  Fy Lill, du veit kva eg syns om slikt...hehe
  Men nok om det, det var jo tross alt noko bra her da. La spesiellt merke til den rasteplassen på Stårheim. Det kalde lyset, skyggen og snøen i fjella sett liksom punktum for årets sommer i år.
  Eit anna bilde eg hengte meg litt opp i er av dei frosna blada...Flott, men kunne kanskje vert en tanke mørkare, da hadde du fått et bilde med meir kontraster og detaljer hadde komt meir fram....men bagateller...
  Elt i alt er det jo bra, ser du har linjene dine i orden på mange bilder...

  SvarSlett
 4. Øystein, da .. :-) .. Angående stolpen: Damned if I do, damned if I don't. ;-) Og ja, jeg vet hva du syns om slikt, det visste jeg jo allerede før jeg tok den vekk. Så du kan nå se hvor mye jeg bryr meg ... ;-P Men jeg tror jeg skjønner hvorfor du og jeg er uenige om akkurat den siden ved fotografering, utgangspunktet vårt er jo en smule forskjellig. Og neste gang jeg gjør noe sånt kommer i alle fall ikke DU til å få se bildet før jeg har gjort ferdig all fyfy med photoshop i streng hemmelighet.

  De frosne bladene .. jeg er veldig enig i det du sier der. Men jeg liker det nå lell ... Bortsett fra det siste bildet, så er faktisk rasteplassen det jeg sjøl liker best, nettopp fordi jeg syns det setter punktum sånn som du sier. :-)

  Så takk for tilbakemeldinga både fra deg og Tim.

  SvarSlett