mandag 19. oktober 2009

Haust på Søre Sunnmøre

Jeg er til Volda to ganger i uka, og jeg blir stadig flinkere til å huske på å ta med meg kamerabagen før jeg drar. I Påkommende Tilfelle...

1. oktober hadde jeg for en gangs skyld Gode Marginer på ferga (I never learn, hehe), og tok derfor en stopp rett før Bjørkedalen. Syns det var så fine skydotter over fjellene der akkurat den dagen, og blå himmel innimellom dottene der sola kunne stikke seg frem og erte meg litt. Godt jeg stoppa på turen nordover, på heimveien et par timer senere var det et helsikes regn...

Så er det nå noe eget med den første snøen i fjellene, da, selv om jeg godt syns den kan holde seg oppe i høyden og ikke komme ned i lavlandet for å plage meg. :-) Men uansett, den snøen gjør seg unektelig på bilder!


I dag var det speilklart både på vannet i Stigedalen og før Kile hvor disse tre bildene er tatt. Etter hvert begynner det å bli glissent med lauv på trærne i høgda, men noen blader klamrer seg fortsatt fast lengre ned og lager gulgrønne flammer av høst.3 kommentarer:

 1. Et pent land vi bor i, og det formilder du godt.

  Men kan ikke annet irritere meg litt over kutta hus i det første. Om det skyldes for trangt objektiv kunne du løst det med to stående bilder sydd sammen i panoramaverktøy. Litt mye styr, men motivet hadde vært værdt det.

  Nydelige speilinger i #2 og #4. Som Øystein har kommentert før, så har du god kontroll på linjene.
  #3 får jeg ikke like mye ståpels av.

  SvarSlett
 2. Bilde nr 3 er kun med fordi jeg syns det var litt kult at speilinga sammen med skogen lagde en spydspiss som liksom peker mot høyre. Er ikke noe ståpels-bilde, det er jeg enig i, hehe.

  Når det gjelder det første bildet, så var jeg rett og slett opptatt av snø og skyer mer enn helheten. Er nok litt sånn jeg er, men fint du kommenterer det sånn at jeg kanskje kan bli litt mindre impulsiv og mer komponist. ;-)

  SvarSlett
 3. D siste bilde va veldi fint. Fargerikt!

  SvarSlett